Un adevar romanesc rostit de un maghiar  

Posted by Valentina

De la o vreme, fiind campanie electorala, m-am apucat de privit la televizor... Si, cum sunt putini jurnalisti pe care-i urmăresc cu placere, imi las televizorul pornit pe Antena 1 Deva, in fiecare dimineața, dintr-un considerent simplu: îmi place Terteci! Acum, sa nu se înțeleagă ca as fi facut vreo pasiune pentru bietul om! Îmi place stilul sau, bine aplicat profesional, imi plac abordările, felul in care pune intrebari invitatilor, etc. 
Astăzi l-a avut invitat pe Dr. Bende Barna, candidat independent pentru funcția de Primar al municipiului Hunedoara. Emisiunea a fost cursiva, pe înțelesul tuturor, eleganta prin prezentare... dar nu despre asta vreau sa vorbesc. La un moment dat, moderatorul, respectiv Dan Terteci, pune o întrebare, legata de vesnicile "pomeni electorale". Iar aici intervine elementul esențial! "Ungurul", cum i se spune Dr-lui Bende, candidatul pus la îndoiala de cei ce cred ca omenia are naționalitate, spune următorul lucru: oamenii trebuie sa înțeleagă ca, un dar primit de către un alegător, din partea unui candidat, pentru un vot, il scutește pe candidat, in clipa in care ar deveni primar, de sarcina conștiinței. Adică: omul și-a plătit votul, după care poate face ce vrea, timp de 4 ani! 
Iata un adevăr, de care electoratul n-a ținut cont si la care nu s-a gândit, asa cum nu m-am gândit nici eu. Acum am înțeles si de ce "aleșii neamului" si-au luat tălpășița si si-au văzut de treburile lor, după ce au fost aleși. 
Iata, spusa sub o alta forma, la fel de logica, motivatia pentru care am sustinut mereu ca, suntem vinovati cu totii, noi cei ce votam, pentru un dezastru ulterior.
Mi-a plăcut logica!
M-as bucura sa fi fost reținută de cât mai multi votanți contra "pomeni".

This entry was posted on miercuri, 23 mai 2012 at 16:46 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu