De la Emil Constantinescu... citire  

Posted by Valentina

(…) “Daca dorim un presedinte asemanator sefilor de state din Uniunea Europeana si nu cu unul tipic regimurilor oligarhice, atunci trebuie sa alegem intre doua profiluri de presedinte complet diferite. Mizeria morala a societatii romanesti, care ne apasa din ce in ce mai mult, pleaca de la faptul ca o mare parte a opiniei publice a acceptat o nerusinata manipulare.
Numai prin manipulare un nomenclaturist si un colaborator permanent al Securitatii a putut fi prezentat ca un luptator impotriva comunismului si a Securitatii din care el insusi a facut parte. Numai printr-o manipulare un personaj inculpat la Inalta Curte de Casatie si Justitie in cel mai mare proces de coruptie din Romania - proces suspendat prin tertipuri juridice, luate in considerare a calitatii sale de presedinte - poate fi prezentat ca un luptator impotriva coruptiei. Ascensiunea sa la cea mai inalta functie in stat a fost posibila numai printr-un santaj politic si moral gandit si pus la cale de un grup de intelectuali din societatea civila”, a sustinut fostul sef de stat. (…)"
M-am gandit mult, am ascultat pareri si am tras concluzii. In plus, am sa public acum, cateva materiale video, in principiu pentru ca mesajele primite in ultimul timp contin sintagme de genul:
"care principe?... ce mai vrea si asta?" ; "draga, Duda asta vrea sa-l aduca la putere pe rege. Iar regele ce a facut? A fugit din tara cu tezaurul romanesc..."; "ce-a facut casa regala pentru tara, pentru popor?" si multe alte aberatii de acest gen. Poate nu sunt tocmai aberatii, dar sunt rodul gandirii ale unor persoane care nu au nimic in comun cu istoria si mai presus de orice, cu realitatea. In plus, eu am sustinut multi oameni politici. Unii au ajuns la putere, altii nu, unii sunt la putere, altii sunt amintire. Ceea ce va pot spune in mod cert, cu responsabilitate si maturitate, este ca acest om, Radu Duda, dincolo de titulatura de "principe", dincolo de ideea inrudirii cu regele Romaniei, este un om erudit, educat, simplu, imbogatit cu rigorile si impecabilitatea sistemului regal international, un om care nu poate fi comparat cu nici un alt om politic din anii '90 si pana astazi. Va las pe voi, cei care spuneti ca nu stiti, nu intelegeti, sau nu-l vedeti, sa analizati aceste materiale video si sa ganditi singuri:


MATERIALE DIN ANII PRECEDENTI, INAINTE DE LANSAREA CANDIDATURII














2007, ALATURI DE COLEGUL LUCIAN MOROGAN

... restul pe YOUTUBE

ANUL 2009












DECAT O TARA CORUPTA, SARACA SI IN SLUGARNICIA EUROPEI SI A LUMII, MAI BINE ASA:



CATEVA AMANUNTE DESPRE EXIL

This entry was posted on miercuri, 15 iulie 2009 at 13:56 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

0 comentarii

Trimiteți un comentariu