Mesaj pentru contracandidatul meu, dl. Ovidiu Hada  

Posted by Valentina


Domnule Ovidiu Hada

in primul rand vreau sa fac precizarea ca, din motive lesne de inteles, neraspunzand apelurilor mele repetate de a avea un dialog deschis si public, ma vad in imposibilitatea de a comunica cu dumneavoastra, drept urmare acest post se vrea o scrisoare publica pe care doresc sa v-o adresez, fiind informata si asupra faptului ca imi cititi paginile de net. Vreau sa va asigur din capul locului ca nu ma va surprinde o atitudine de genul: n-am citit, nu stiu, n-am aflat, nu ma intereseaza. Noi doi stim ca luati la cunostinta cele scrise de mine, iar de aici in colo va priveste ce atitudine luati.

In al doilea rand, as dori sa va subliniez faptul ca nu ma voi adresa omului Ovidiu Hada, ci candidatului pentru primaria Hunedoarei, Ovidiu Hada. Am facut inca de la bun inceput aceasta separare de identitate, tocmai pentru ca nu judec pe nimeni pentru aspecte care-i apartin, ci doresc o abordare ca de la om politic la om politic. Nu implic in aceasta discutie nici partidul din care faceti parte, pentru ca respect doctrina liberala, in acest pertid au ramas oameni pe care-i respect si le acord in continuare votul meu de incredere. Nu pot trece cu vedere, insa, anumite aspecte care vizeaza societatea in care traim si modul in care ajungem sa o implicam in actiunile noastre. Asadar, domnule Hada, mi-as dori mult daca ati gasi o solutie optima si de angajament, prin care sa-mi raspundeti nu la provocari, ci la cateva simple intrebari, pe care puteti considera ca vi le adreseaza un simplu cetatean, nu un contracandidat.

1. Din clipa anuntarii candidaturii dv. stiti foarte bine ca nu erati anuntat pur si simplu-Ovidiu Hada- ci erati prezentat ca fiul tatalui dv. Lucru care este ok intr-un fel, dar este usor ridicol pe de alta parte. Faptele tatalui dv. ii apartin si il innobileaza pe acesta daca este cazul. Daca i-ati acordat ajutor de-a lungul timpului, este de asemenea laudabil, dar domnule Ovidiu Hada, in ce fel considerati dumneavoastra, ca om simplu si ca cetatean lipsa la apel 20 de ani, ca "ONORATI HUNEDOARA?" Ierati-mi lipsa de imaginatie si indrazneala de a va adresa o astfel de intrebare, dar ma uit zilnic la reclamele dv. electorale si nu am reusit nici pana astazi sa imi dau un raspuns. Sper in punerea in miscare a demnitatii dv. daca nu de om, macar masculine, si sa ma ajutati sa inteleg acest aspect si pe mine si pe alte 58 de mii de persoane cu drept de vot ( avand in vedere ca celelalte 2000 se presupune ca stiu).

2. Dilema numarul 2 se refera la religia careia-i apartineti. Am fost acuzata de discriminare. V-am numit pocait/i, pentru ca nu cunosc alt termen. As fi putut folosi "sectanti", dar nu-mi suna bine pe latura stanga a timpanului, drept urmare raman la prima varianta cu scuzele de rigoare. Asadar, domnule Hada, proveniti dintr-o familie de poacaiti, penticostali, dar v-ati facut frate cu dracu pana treceti puntea. Am sa explic cititorilor la ce ma refer. Pe langa banii dati pe strada celor care afirmau ca va voteaza, pe langa mesele oferite chiar si in perioada oficiala de campanie, p/n/v e adevarat, ati mai facut un alt gest care da de gandit: ati imbarcat oamenii simpli si creduli in mijloace de transport si i-ati dus la manastiri (ortodoxe). Mai mult, din declaratiile acestor oameni simpli am aflat ca ingenunchiati in fata icoanelor, domnule Hada, ca aprideati lumanari si sarutati talpile lui Isus din picturi. Intrebat daca sunteti pocait ati raspuns ca NU! Pocaitilor dumneavoastra, prsupun ca le spuneti altceva. Cand v-au intrebat reformatii din Hasdat ce sunteti, le-ati raspuns simplu: CRESTIN! La ultima pomana electorala (ratata) in timpul raliului, le-ati spus oamenilor sa nu-si faca griji ca o duminica vor veni cu dv. la biserica penticostala, o duminica la ortodocsi. Domnule Hada, noi nu suntem toti tampiti! De aceea va rog si insist sa imi raspundeti la aceasta intrebare: IN CE RELIGIE SUNTETI BOTEZAT DOMNULE HADA?

3. Din luna noiembrie a anului trecut v-am semnalat faptul ca duceti o campanie gresita. Probabil v-au placut si dumneavoastra, cum de altfel i-a placut si domnului Molot, pupaceala in dos a unor indivizi care doar cred ca se pricep. O strategie simpla si de bun simt v-ar fi atras un capital de imagine favorabil si cu siguranta alt tip de electorat. S-ar putea ca pana la urma, ceasul desteptator al hunedorenilor sa functioneze... s-ar putea sa aveti surpriza infioratoare ca raportul investitie-rezultat, sa va determine sa uitati definitiv de Romania. De ce ati preferat domnule Hada o astfel de campanie jenanta pentru un om lucid? Uitati-va in jurul dumneavoasta. Pe blocuri, pe garduri, pe ferestre, pe balcoane, pe stalpi, in vitrine, pe usi, in aer, etc. VA PLACE? Domnule Hada, ridicolul nu va este strain, iar bietul Ceausescu se invarte in groapa acolo unde o fi! Nici el nu a reusit performanta dumneavoastra de prost gust. Dar el avea, ce-i drept doar 4 clase. Dumneavoastra aveti mai multe... O campanie la fel de prost gandita i se face si d-lui Molot. Daca pierde, pierde datorita acestor indivizi care il toaca de bani in mod artistic, dar fara impact pozitiv. Dl. Mircia Muntean s-a trezit la timp si a pornit pe un drum mult mai ingrijit. Desi si sloganul dansului cu "primar 4x4!" este la fel de nereusit. Pentru necunoscatori, ideea vine de la DANONINO BRANZICA DE VACI, o reclama a Oanei Cuzino. Asa incat originalitatea lipseste cu desavarsire, iar pentru cei care si-au dat seama bila neagra se da omului direct implicat, nicidecum "ganditorului de la Hamangia". In rest, lui Mircia Muntean nu prea i se poate reprosa nimic. Daca Deva nu e cum scrie la carte, inseamna ca cineva e orb sau rau intentionat.

4. Am mai scris pe marginea subiectului, de aceea adresez direct intrebarea: cum ati reusit domnule Ovidiu Hada, sa faceti doua licee in acelasi timp? Adica, eu va recomand sincer sa o scaldati cat mai repede cu treba asta si aventual sa gasiti o portita, ca e groasa ca ... Doamne iarta-ma!

Eu ma opresc la numarul 4 cu intrebarile, desi sunt peste 20, dar acestea sunt cele mai importante in momentul de fata. Daca v-as pune intrebari din administratie, mi-ar raspunde Mircia Muntean. Iar daca vreau sa-i aflu parerea dansului, il sun, pur si simplu si se rezolva. Cu dv. e mai complicat... Doresc insa, sa va mai rog ceva: de o luna de zile sunt hartuita de pocaitii dv. Imi rup afisele, ma ponegresc, imi taie sforile de la bannere, vin la usa mea cu tot felul de inventii, abordeaza persoanele care mi-au lipit afisul electoral in geamul propriilor locuinte, cu amenintari sa-l dea jos. Pentru un final de cursa civilizat, va rog din suflet sa reglementati aceste atitudini josnice, cum de altfel ma deranjeaza si insistentele acelorasi pocaiti de a-l lasa pe Dumnezeul meu, in favoarea Dumnezeului vostru, de a ma pocai si de a ma indrepta pe drumul cel bun. Eu am, domnule Hada, propriile convingeri religioase, imi port credinta in mine clipa de clipa, si din modestele mele studii de religie, va pot spune ca nu am motive sa-mi abandonez religia. Sunt crestin-ortodox si asa vreau sa mor!!! Vreau sa ma pot inchina la icoana lui Hristos, a Maicii Sale, a mamei mele, daca e cazul, vreau sa aprind o lumanare celor care m-au crescut si pentru care nu mai pot face nimic altceva, vreau sa imi ramana Crucea Mantuitorului deasupra patului in care imi pun trupul istovit, ca de altfel si Sfintii care-mi amintesc sa ma bucur de prieteni. Pentru mine este pacat de moarte sa iti renegi apa sfanta in care ai fost botezat, de aceea orice incercare este fara sorti de izbanda. Sunteti destiu in biserica penticostala, ca de altfel si in celelalte, de acea imi pare rau pentru judecata celor care nu sunt pocaiti, dar va urmeaza in virtutea acelor pomeni electorale, in virtutea intelegerii gresite a intentiilor dumneavoastra, sau mai grav, dusi in eroare de aceste inadvertente pe care va rog sa le lamuriti pana la data de 1 iunie.

Va multumsc pentru intelegere, pentru un eventual raspuns la intrebari si va urez, fara ipocrizie, succes!
Valentina Melcea

This entry was posted on marți, 27 mai 2008 at 00:33 . You can follow any responses to this entry through the comments feed .

4 comentarii

Anonim  

Am citit articolul nu cu foarte multa atentie, pentru ca toata mizeria care este politica, mai ales in Romania, imi provoaca o mare greata. O mare parte din lucruri sunt corect puse, daca este asa cum ziceti si se potrivesc foarte bine mizeriei mai sus amintite. Spuneai doamna Melcea ca ai ceva cunostinte despre religie. Le-ati dovedit in comentariu. Ceea ce lasa mult de dorit sunt cunostintele de gramatica. Greselile din text sunt de nepermis pentru cineva care a trait cat 5. Cu privire la reclama dvs. nu exista functie de primarita ci doar de primar. Vreti sa fiti ceva ce nu exista!!! Cat despre continuarea campaniei din 2 iunie, nu prea e posibila cu un vreo 2%. Un hunedorean care nu va merge la vot.

28 mai 2008 la 09:13

Stimate anonim,
imi pare suficient de ridicol sa imi spuneti ca ati citit aricolul "nu cu foarte multa atentie" si sa-mi vorbiti mie despre greseli gramaticale. Pentru cunostintele dv. mie nu-mi face nimeni campanie. Adica nu am o ehipa care sa scrie pentru mine, care sa imi coordoneze activitatile politice,etc, cum au contracandidatii mei. In cazul de fata, EU SUNT ECHIPA! Se intampla sa fac greseli, este adevarat. Dar, cine intelege motivul pentru care fac aceste greseli de ortografie, daca ele exista, cu siguranta nu judeca astfel. Internetul este singura mea modalitate de a interactiona cu oamenii. De aceea imi impart timpul in asa fel, incat sa ii acord o parte importanta din timpul meu. De aceea, postarile pe blog, ajung sa le fac pe la 3-4 noaptea. Nu recitesc nimic, pentru ca nu mai am putere, nu strerg nimic din ceea ce scriu, pentru ca n-ar fi corect fata de cei care citesc in prealabil aceste postari. Iar ca sa intru in setari, sa refac ce am scris deja, ar insemna sa rup din timpul afectat altor activitati, pe care nu le face nimeni in locul meu. E usor sa judeci, e mai greu sa ajuti, stimate anonim.

28 mai 2008 la 10:53
Anonim  

Imi place foarte mult atitudinea ta in legatura cu candidatul Ovidiu Hada, respect parerea ta despre dansul....prea putini sunt cei care isi exprima liber parerile despre ei...de frica, de nestiinta sau ei mai stiu de ce!...ptr. ca eu inca nu imi dau seama ce se intampla cu Hunedoara si nu stiu nici cand locuitorii acestui oras o sa gandeasca putin...cu parere de rau dar prea putini oameni cu capul pe umeri in orasul nostru...
Te sustin ptr. ca stiu ca poti, si mai ales ptr. ca meriti...esti o persoana deosebita care poate face ceva ptr. noi...ma bucur ca stau in Hunedoara si te pot sustine!!!

29 mai 2008 la 21:13
Anonim  

DOAMNA VALENTINA CU TOATA DRAGOSTEA O SPUN:SA VA INCREDE-TI IN DUMNEZEU SI NUMAI IN EL! SI IN BIBLIE ESTE RELATAT FAPTUL CA NUMAI LUI SA NE INCHINAM,,NU CRED CA ESTE BINE SA TE INCHINI "SFINTILOR",SUNT CONVINSA A FIECARE DIN EI AU PARTEA LOR ACOLO SUS IN CERURI,DUPA FAPTELE LOR BUNE DE PE PAMANT,NU UITATI CA NIMENI NU ESTE SFANT AFARA DE DUMNEZEU,IAR IN CE VA O PRIVESTE PE MAICA DOMNULUI,DUMNEZEU SI-A GASIT PLACERE IN EA CA SA NASCA PE FIUL SAU ISUS,,ASTA NU INSEAMAN CA EU TREBE SA MA ROG EI,CONSIDER CA DACA AS FACEO II CA SI CUM M-AS RUGA UNUI STALP.DOMNU ISUS ESTE UNICUL SFANT SI VREDNIC DE TOATA LAUDA.ORICUM PROBLEMA SPIRITULA VA APARTINE,FIECARE DECIDE PT EL..
IN CE PRIVESTE PROBLEMA POLITICA,MA DEPASTESTE..SA SE FACA VOIA DOMNULUI! MULT SUCCESC ORICUM

4 iunie 2008 la 00:28

Trimiteți un comentariu